.

PAPAN KENYATAAN • PROGRAM-PROGRAM PAPISMA TERENGGANU
  Daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah S.A.W. bersabda;
  “Barangsiapa yang menziarahi orang sakit atau menziarahi saudaranya kerana Allah Taala, maka terdengarlah suara yang memanggil dan mengatakan bagus dan bagus langkah mu dan ambillah tempat tinggalmu di dalam syurga.” (HR At-Tirmizi)

  Dari Abu Hurairah r.a., Nabi SAW bersabda :
  " Barangsiapa yang melapangkan seorang mukmin, suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskan dirinya suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan di hari kiamat."(HR Muslim)

 • JUALAN BUKU


  Hubungi
  Dr. Zaihan Salleh (012-9850123)


 • Hubungi
  Dr. Khatijah Musa (019-9222057)

Monday, August 15, 2016

KONFERENS NUSANTARA KE KUALA TERENGGANU

12 Ogos, Jumaat - PAPISMA Terengganu akan menjadi tuan rumah untuk Konferens Nusantara 2.0 (KN 2.0) yang dijadualkan akan berlangsung pada bulan September atau Oktober 2017. Sebagaimana Konferens Nusantara 1.0 (KN 1.0) yang telah dianjurkan di Kota Bharu tahun lepas, tahun depan KN 2.0 juga akan diadakan selama 3 hari.

Sebagaimana KN 1.0 telah berjaya menarik penyertaan seramai hampir 250 orang yang terdiri dari penjawat awam, swasta dan orang awam dalam dan luar negara, KN 2.0 akan menyasarkan penyertaan yang lebih ramai melalui tema Tibbun Nabawi dan Perubatan Moden.

Penyerahan tugas telahpun dilakukan oleh Pengarah KN 1.0 iaitu Dr. Awisul Islah Ghazali kepada jawatankuasa baru di Kuala Terengganu hari ini. Rombongan Jawatankuasa KN1.0 seramai empat orang iaitu Dr. Azaharim Omar, Dr. Razlina, Dr. Nurul Shahida yang datang dari Kota Bharu manakala Dr. Awisul Islah sendiri bertolak dari Taiping, Perak.

Dr. Awisul bersama jawatankuasa penganjuran KN 2.0.

Mesyuarat penyerahan tugas yang diadakan dengan lancar di Dewan Walit, Kg. Durian Mas Manir.

Perlantikan jawatan utama bagi jawatankuasa baru juga telah dilakukan. Berikut adalah jawatankuasa KN 2.0 yang telah dilantik:
Penaung:
Pengarah MAIDAM

Penasihat:
Dato' Dr. Suhaini Kadiman
(Presiden PAPISMA Malaysia)

Pengarah:
Dr. Awisul Islah Ghazali.

Timb. Pengarah:
Dr. Zuraizi Jaafar

Setiausaha:
Dr. Salman Amiruddin

Pen. Setiausaha:
Dr. Syuhaimi Zakaria

Bendahari:
Dr. Mujahid Fauzi Sulong.

Komiti Saintifik:
Ketua: Dr. Zuraizi Jaafar
AJK Komiti:
Prof. Dr. Harmy Mohamed Yusoff
Dr. Wan Mohd. Razin Wan Hassan
Dr. Termizy Hassan
Dr. Aniza

Jawatankuasa yang lain juga dibincangkan, namun akan dikemaskini di dlam mesyuarat peringkat perlaksanaannya nanti.No comments: