.

PAPAN KENYATAAN



  • PROGRAM-PROGRAM PAPISMA TERENGGANU




    Daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah S.A.W. bersabda;
    “Barangsiapa yang menziarahi orang sakit atau menziarahi saudaranya kerana Allah Taala, maka terdengarlah suara yang memanggil dan mengatakan bagus dan bagus langkah mu dan ambillah tempat tinggalmu di dalam syurga.” (HR At-Tirmizi)

    Dari Abu Hurairah r.a., Nabi SAW bersabda :
    " Barangsiapa yang melapangkan seorang mukmin, suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskan dirinya suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan di hari kiamat."(HR Muslim)

  • JUALAN BUKU


    Hubungi
    Dr. Zaihan Salleh (012-9850123)


  • Hubungi
    Dr. Khatijah Musa (019-9222057)

Wednesday, May 11, 2011

Sematkan SMART Di Hati!

Assalamualaikum.

Selesai berkonvensyen, terjumpa pula gambar-gambar aktiviti Papisma Terengganu yang dah diniatkan untuk di'post' tapi terbengkalai lantaran terlalu sibuk dengan penyediaan KKP-9. Jom kita dokumentasikan kembali gambar-gambar itu di sini agar kenangannya tak lupuk dek zaman.

Liqa' Bulanan

Naqib tetap untuk liqa' bulanan, Ustaz Ismail Dagang sedang menyampaikan pengisian.

Buku kecil '40 akhlak yang mampu mengubah dunia' menjadi rujukan tetap untuk liqa' bulanan.

Rumah Dr Wan Mohd Razin menjadi lokasi tetap untuk liqa'.

Setiap bulan, mereka yang tidak on-call pasti akan hadir, InsyaAllah.

Antara senior yang sentiasa hadir. Kelihatan di sini Dr Azman (Eye Specialist), Dr Suhazeli (FMS) dan Dr Rozi (Anaest)

Pengerusi Papisma Terengganu, Dr Arif, pasti akan mengambil kesempatan di dalam liqa' ini untuk membuat pengumuman aktiviti atau perbincangan ringkas usai liqa'.

Muslimat dengan agendanya...hehe...

Kepada Allah kita berhajat, kepadaNya kita mohon pertolongan. Solat hajat selesai liqa' bagus dijadikan amalan...

Mujahid-mujahid para pejuang penegak agama Allah...AllahuAkbar!

Terimakasih tuan rumah kerana tak pernah lokek dalam menyediakan jamuan. Semoga segalanya menjadi amalan yang membawa ke syurga...amin.

Usrah Bulanan

Ustaz Bob pula mengambil tempat sebagai naqib muslimin dalam usrah bulanan.

Muslimat pula bernaqibahkan Ustazah Suhaimah dalam usrah bulanan.

Inilah masanya segala permasalahan, segala kekusutan dibincang bersama...

Riadhah Mingguan

Dulu, setiap rabu malam. Terkini setiap Selasa malam. Ini adalah antara aktiviti tetap mingguan yang menjadi 'kegilaan' muslimin...hehe...saja highlight kegilaan tu.

Aik?Orang mudapun sampai terjelir lidah nak lawan golongan veteran?Hahaha....

Gabungan angkatan tua dan angkatan muda....

Hmm...rasa-rasanya yang ini dua-duanya veteran...

Memang sah! Mr Hussin masih steady lagi ni..hehe..

Melawan Dr Razin yang bukan calang-calang...

Ziarah Berkala

Bukan baby Kak Han! Hehehe...ni dah sampai masanya zaman lawat orang bersalin. Zaman sendiri bersalin dah tamat kot.

Seronok habis bebudak ni dapat pegang baby Uncle Salman & Auntie Sumayyah!

Bakal mujahidah...!

Giliran orang jauh pulak bertandang ziarah ke rumah kita. Nampak macam Najib jer?Hehe...Najib nipun kira sebahagian dari Papisma Terengganu juga. Ipar Papisma Terengganulah katakan...

Wah! Ni bukan setakat program ziarah. Ni dah masuk program jelajah...hehe. Presiden Papisma, Dr Awisul bersama Setiausaha Agong Papisma, Dr Rostam dan Pengerusi Papisma Terengganu, Dr Arif di perkarangan rumah Abang Lan & Kak Han.

Mesyuarat Berkala

Lokasi mesyuarat pastinya di Klinik Ummi! Kebetulan Klinik Ummi nipun agak ditengah-tengah kedudukannya untuk semua ahli.

Hari Keluarga Tahunan


Walaupun Hospital Terengganu bukanlah favourite location untuk ahli-ahli Papisma bertumpu di sini, namun Alhamdulillah dengan adanya aktiviti yang pelbagai dan berkala, ramai ahli menonjolkan diri mereka untuk dijemput sama dalam program-program yang diadakan.

Tak sangka juga bila Hari Keluarga Papisma Trg diadakan di BKBR 6 bulan sebelum berlangsungnya KKP-9, kehadiran peserta Papisma Trg sungguh ramai. 1/3 resort kita conquer!

Oleh kerana di Terengganu ni jugalah ramainya terkumpul veteran-veteran Papisma, maka ramailah juga munculnya anak-anak golongan Papisma junior!

Dr Suhazelipun dah pening kepala nak handle! Hahaha...

Anak-anak pelbagai peringkat umur riang berlari...

Muslimat kita...merekalah petugas, merekalah peserta..

SMART Papisma Bersama Masyarakat

SMART? Skuad Medik Amal Rakyat Terengganu...!

Panggilan untuk aktiviti bersama masyarakat cukup laku!

"Doktor mari kappung kita, dok kang tak mboh cek darah..."

Yang terlantar, doktor pulak mari rumah dia...

Bab-bab dengar ceramah ni, peserta muslimat jugalah yang setia mendengar...

Tak cukup di Terengganu, ke Johorpun pasukan SMART terjah! Hehehe...dah tak jadi SMARTlah pulak. Kena tukar jadi SMARJO (Skuad Medik Amal Rakyat Johor...)

Bukan sahaja bersama masyarakat tetapi juga bersama pemimpin...

Semoga SMART akan sentiasa tersemat dihati...


1 comment:

asmaa' binti ahmad jafree said...

hehee..."dr x mboh mari kappong kiter.."..haha...suke2