.

PAPAN KENYATAAN • PROGRAM-PROGRAM PAPISMA TERENGGANU
  Daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah S.A.W. bersabda;
  “Barangsiapa yang menziarahi orang sakit atau menziarahi saudaranya kerana Allah Taala, maka terdengarlah suara yang memanggil dan mengatakan bagus dan bagus langkah mu dan ambillah tempat tinggalmu di dalam syurga.” (HR At-Tirmizi)

  Dari Abu Hurairah r.a., Nabi SAW bersabda :
  " Barangsiapa yang melapangkan seorang mukmin, suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskan dirinya suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan di hari kiamat."(HR Muslim)

 • JUALAN BUKU


  Hubungi
  Dr. Zaihan Salleh (012-9850123)


 • Hubungi
  Dr. Khatijah Musa (019-9222057)

Friday, May 21, 2010

Perbetulkan Niat Solat Kita

(Cucu Tok Adam)

Saya berpeluang mendengar ceramah yang disampaikan oleh ulama tersohor Malaysia, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Nik Mat berkenaan niat sembahyang yang selalu disusahkan oleh kita. Saya sendiri selalu terpaksa mengangkat takbir dua kali atau tiga kali akibat sederetan ayat yang disangka niat itu tidak bersekali dengan perkataan "Allahu Akbar" dalam takbiratulihram.

Saya juga kesian dengan seorang jemaah di sebuah masjid di sini yang selalu mengangkat takbir berulang-ulang sehingga imam ruku'. Peliknya bila imam ruku' dia boleh pulak sempurnakan takbirnya. Sedangkan niat sembahyang itu cukup mudah jika mengikuti apa yang diajarkan oleh Rasulullah SAW. Ikutilah clip MP3 berikut... (Baca juga artikel berkaitan yang pernah dikeluarkan di blog ini. Klik)


1 comment:

Ummi said...

Salam.

Tak dapat buka ah clip video ni...