.

PAPAN KENYATAAN • PROGRAM-PROGRAM PAPISMA TERENGGANU
  Daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah S.A.W. bersabda;
  “Barangsiapa yang menziarahi orang sakit atau menziarahi saudaranya kerana Allah Taala, maka terdengarlah suara yang memanggil dan mengatakan bagus dan bagus langkah mu dan ambillah tempat tinggalmu di dalam syurga.” (HR At-Tirmizi)

  Dari Abu Hurairah r.a., Nabi SAW bersabda :
  " Barangsiapa yang melapangkan seorang mukmin, suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskan dirinya suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan di hari kiamat."(HR Muslim)

 • JUALAN BUKU


  Hubungi
  Dr. Zaihan Salleh (012-9850123)


 • Hubungi
  Dr. Khatijah Musa (019-9222057)

Sunday, October 18, 2009

Sambutan Aidilfitri Papisma Terengganu

(Biro IT)

Ahad, 18 Okt. 2009 bersamaan 29 Syawal 1430H, merupakan hari-hari terakhir Syawal tahun ini namun masih sempat lagi dimeriahkan dengan sambutan Aidilfitri Papisma Terengganu di Pantai Batu Buruk tengahari tadi.

Alhamdulillah meskipun ramai yang balik kampung kerana bercuti Deepavali yang agak panjang (3 hari), namun suasana kemeriahan tetap dapat dirasakan dengan kehadiran sahabat/iat dalam suasana program apabila sepanjang Ramadhan dan Syawal yang lalu tidak dapat bersama.

InsyaAllah, selepas ini kita akan meneruskan program bulanan seperti biasa. Program besar yang akan datang pula ialah Program Korban Papisma Bersama Masyarakat.

Selepas ini akan menyusul berita bergambar.

No comments: